το φεστιβάλ που δεν άφησαν να γίνει

 

''Γεννιέσαι με περιορισμούς αλλά ότι μπορείς να κάνεις είναι απεριόριστο.''


Αγαπητοί κυρίες και κύριοι,

 

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση, είναι πραγματική τιμή για μένα που βρίσκομαι κοντά σας.

Προτίμησα να δώσω το λόγο πρώτα  πρώτα στους ίδιους τους ανθρώπους με αναπηρία και ύστερα να προσθέσω και εγώ λίγα πράγματα σαν σκηνοθέτη και σαν διευθύντρια του Φεστιβάλ

 ΕMOTION PICTURES - Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία.

Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ πολύ χαμηλού κόστους, που στις τρεις μόλις διοργανώσεις του κατάφερε να δώσει ένα στίγμα ενδιαφέρον, ζωντανό, σύγχρονο, πλουραλιστικό, και να δείξει μια χωρίς προηγούμενο δυναμική.

Με πρόφαση την οικονομική κρίση που περνάει η Ελλάδα,   Υπουργεία, Νομαρχία και άλλοι κρατικοί φορείς

δεν το θεωρούν ”απαραίτητο” να συνεχιστεί, όπως άλλες πολιτιστικές  δραστηριότητες και άλλα φεστιβάλ  που τα χρηματοδοτούν αφειδώς.

Το θεωρούν όμως απαραίτητο οι  20.000 άνθρωποι που κατέκλυσαν τις εκδηλώσεις μας τα τρία αυτά χρόνια.

Το θεωρούν απαραίτητο οι 1000 δημιουργοί που μας έστειλαν ταινίες από όλο τον κόσμο, πολλές από τις οποίες προβλήθηκαν στις διοργανώσεις μας, καθώς και οι δημιουργοί που τίμησαν το φεστιβάλ με την παρουσία τους.

Το θεωρούν απαραίτητο οι δεκάδες δήμοι που οργάνωσαν εκδηλώσεις για την αναπηρία προβάλλοντας τις ταινίες μας και το εκπαιδευτικό μας πακέτο.

Το θεωρούν απαραίτητο οι εφτακόσιοι δήμοι,  που από την πρώτη χρονιά ήταν στο πλευρό μας και μας έκανα ανοιχτή πρόσκληση για συνεργασία.

Το θεωρούν απαραίτητο τα 3000 σχολεία στην Ελλάδα, στην Αμερική, στον Καναδά και στην Αυστραλία  που πρόβαλαν τις βραβευμένες ταινίες μας.

Το θεωρούν απαραίτητο,  ελληνικά και ξένα Παν/μια με τα οποία συνεργαζόμαστε σε προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  σε θέματα αναπηρίας.

Το θεωρούν απαραίτητο τα διάφορα διεθνή φεστιβάλ και ευρωπαϊκές πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως των Βρυξελλών, του Καϊρου, της Ρώμης, των Ινδιών και αλλού,  που κάνουν αφιερώματα στο φεστιβάλ και προβάλλουν τις βραβευμένες  ταινίες μας.

 

Τέλος το θεωρούμε απαραίτητο όλοι εμείς, που εργαστήκαμε αυτά τα χρόνια με αυταπάρνηση, γιατί θεωρούμε ότι οι άνθρωποι με αναπηρία έχουν το δικαίωμα στην Εικόνα, το δικαίωμα στην Τέχνη, όπως και εμείς οι υπόλοιποι.

 

Για αυτό  το EMOTION PICTURES FESTIVAL απευθύνεται σε όλους εσάς  και σας καλεί να υπογράψετε  ένα κείμενο συμπαράστασης που έχουν ήδη υπογράψει πάνω από χίλιοι άνθρωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να μην καταργηθεί αυτό το Φεστιβάλ.

 

(ο λόγος της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας κατά το αφιέρωμα στο Emotion Pictures στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες)

 


 

DESIGNED BY COMMON SENSE
POWERED BY e-thelontis