Είπαν οι φίλοι μας

 

Είπαν για το Εmotion Pictures και την Αναπηρία

 

«Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι, πολύ ξεχωριστό και αναπάντεχο. Σ' ένα φεστιβάλ πρωτίστως αφιερωμένο στα άτομα με αναπηρία είδαμε περίπου 30 ταινίες πάνω στην αγάπη, το ταλέντο, το κουράγιο, την αξιοπρέπεια, στην πραγματικότητα πάνω στο μεγαλείο της ζωής.»

 Ζαν-Μαρί Ντρο-Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής

 
 

«Τριάντα χρόνια τώρα εργάζομαι σε κινηματογραφικά φεστιβάλ ως σκηνοθέτης, διοργανωτής ή μέλος της επιτροπής. Συνήθως ασχολούνται με τη διοργάνωση καμιά εκατοστή άτομα, συμπεριλαμβανομένων των εθελοντών.  Δεν μπορώ να πιστέψω πόσα κατάφερε αυτή η μικρή ομάδα. Παρακολούθησα πολλές ταινίες σήμερα [...], έχουν επιλεγεί ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου. Είμαστε ακόμα στην πρώτη μέρα του φεστιβάλ, στην τελετή έναρξης, όμως ξεκίνησε εξαιρετικά, δε θα μπορούσε καλύτερα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Παρόλο που βρίσκομαι μακριά από την πατρίδα μου, νιώθω σαν στο σπίτι μου».

 Ιβ Λανγκλουά - Σκηνοθέτης

 

 

Rick Randall«[...] Αυτό είναι το πρώτο φεστιβάλ από πολλά που θα ακολουθήσουν. Είναι συναρπαστικό! Και είναι πολύ σημαντικό που πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό κάνει μεγάλη διαφορά διότι σημαίνει ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται έμπρακτα. Κι όταν δίνεις χρήματα σε καλλιτέχνες να κάνουν ταινίες και φεστιβάλ, αυτά αναπτύσσονται. Σημαίνει ότι η κυβέρνηση εδώ είναι προετοιμασμένη να πάρει το ρίσκο της πολιτιστικής αλλαγής. Είναι καταπληκτικό. Συγχαρητήρια Ελλάδα!»

 [...] Είμαι στην ευχάριστη θέση να παρατηρώ μια πραγματικά καλή ομάδα να εργάζεται εδώ. Το δημόσιο πρόσωπο του φεστιβάλ, δηλαδή οι εθελοντές και το προσωπικό, είναι εξαιρετικό, και αυτό είναι το πρώτο βήμα. Εάν έχεις φιλικό προσωπικό, η πρώτη επαφή με το φεστιβάλ είναι θετική και ξέρεις ότι αναπτύσσεις ένα κοινό. Και αυτή είναι μια από τις πιο έντονες εντυπώσεις μου. Από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι του φεστιβάλ είναι ζεστοί, εξυπηρετικοί και συναναστρέφονται με τον κόσμο. Το δεύτερο πιο σημαντικό στοιχείο: οι ταινίες. Οι ταινίες αποτελούν βεβαίως τον ζωτικό πυρήνα του φεστιβάλ. Έχω δει κάποιες εξαιρετικές ταινίες, πολλές αξιόλογες ελληνικές συμμετοχές επίσης. Από το THE OTHER FILM FESTIVAL, λοιπόν, θερμά συγχαρητήρια για μια πολύ πετυχημένη διοργάνωση.»

 Ρικ Ράνταλ - Σκηνοθέτης και Διευθυντής του THE OTHER FILM FESTIVAL

 

 Aimee Mullins«Οι άνθρωποι που διευθύνουν το φεστιβάλ είναι, κατά τη γνώμη μου, η κινητήριος δύναμη. Κατάφεραν κάτι εκπληκτικό. Το να έχει ένα φεστιβάλ 350 συμμετοχές στην πρώτη του διοργάνωση είναι κατόρθωμα, και πιστεύω ότι ήταν σκληρή δουλειά να περιοριστούν οι ταινίες στις 20 διαγωνιζόμενες. Πάνω απ' όλα, όμως, με εντυπωσίασε το επίπεδο, το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο διαχείρισης των πάντων.»

 Έιμι Μάλινς - Ηθοποιός, πρωταθλήτρια

 

 

 

 

Nikos Paterakis

 «Αν το δεις από την αισιόδοξη πλευρά είναι μια κληρονομιά ένα δώρο που το κουβαλάς για πάντα μαζί σου  και αν είσαι άνθρωπος αισιόδοξος την μεταμορφώνεις την αναπηρία, την διαφημίζεις την προβάλεις και τελικά ζεις καλά.»

 

 Νίκος Πατεράκης - Παραολυμπιακός αθλητής, ηθοποιός

 

 

 

 

 

Marianna Batsalia«Συνηθίζεις σε αυτόν τον τρόπο ζωής και τελικά μπορείς να κάνεις τα πάντα, λανθασμένα συγχέουν την αναπηρία με την ανικανότητα. Η ανικανότητα βρίσκεται μόνο στις αντιλήψεις των ανθρώπων

Μαριάννα Μπατσαλιά - Αθλήτρια με αναπηρία

 

 

 

 

 

 


«Πoια αναπηρία, εγώ γεννήθηκα με ένα χέρι και δυο πόδια και έτσι με αντιμετώπισαν οι γονείς μου οι καθηγητές μου οι συγγενείς και οι φίλοι μου  και τελικά είμαι ευτυχισμένος που έχω ένα χέρι, ίσως αν γεννιόμουν χωρίς αυτή την φαινομενική δυσκολία δεν θα είχα κάνει πολλά πράγματα στην ζωή μου.»

 Κωνσταντίνος Φύκας -  Παραολυμπιονίκης

 

 Alex Taxildaris«Πέρσι τον Ιούνιο σε έναν πολύ όμορφο χώρο είχα την ευκαιρία να συμμετέχω ως πρωταγωνιστής αλλά και θεατής στο φεστιβάλ Emotion Pictures  και μέσα από τα ντοκιμαντέρ έχω την αίσθηση ότι πέρασε το μήνυμα εστιάζουμε σε όλη την εικόνα και όχι σε συγκεκριμένο μέρος αυτής.»

  Αλέξανδρος Ταξιλδάρης - Παραολυμπιονίκης 

 

 

 

 

Xristos Agourakis

«Η τέχνη είναι μέσο έκφρασης και επικοινωνίας, μέσα από αυτήν δεν χωρούν όρια, διακρίσεις, αποκλεισμοί. Σκοπός της είναι να καλλιεργεί να ψυχαγωγεί αλλά και να ενώνει τους ανθρώπους. Η πρόσβαση σε αυτήν είναι δικαίωμα όλων μας , ανεξαρτήτως φύλου , εθνικότητας, σωματικής η αισθητηριακής ικανότητας.»

 Χρήστος Αγγουράκης - Παραολυμπιονίκης, Γ.Γ. Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

   

 

 

 

 

Spiros Stavrianopoulos

 «Το Φεστιβάλ Emotion Pictures δίνει την δυνατότητα της γνωριμιάς των ανθρώπων, που βιώνουν αυτήν την εμπειρία και μαθαίνουν σε όλους μας πόσο εύκολη τελικά είναι η συνύπαρξη μας όταν αγωνιζόμαστε έχοντας κοινούς στόχους αλλά και τα ίδια οράματα στην ζωή και στην τέχνη

 Σπύρος Σταυριανόπουλος -  Πρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής,  Πρόεδρος Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων

 

 

«[...] Ερχόμενος από το Λονδίνο πίστευα ότι το φεστιβάλ θα γινόταν σε καμιά σχολική αίθουσα με 20 άτομα, επειδή είναι η πρώτη διοργάνωση. Το περίμενα πολύ, πολύ μικρότερο. Για πρώτο φεστιβάλ, έχω εκπλαγεί με την τεράστια δυναμική του. Κι αυτό είναι συναρπαστικό για μένα, μιας και είμαι παθιασμένος με τη σκηνοθεσία της αναπηρίας. Ό,τι καλύτερο. Είμαι πραγματικά ευτυχισμένος που είμαι εδώ».

 Γκάι Φέλντμαν - Παραγωγός, σκηνοθέτης, συγγραφέας

 

 «Πιστεύω ότι το φεστιβάλ είναι μία σπουδαία πρωτοβουλία και βλέποντας τις εκδηλώσεις της πρώτης μέρας νομίζω ότι ο τρόπος που εξελίσσεται υλοποιεί την πρωτοβουλία με τον καλύτερο τρόπο. Δηλαδή και η ποιότητα του προγράμματος και η συνθετότητά του, αλλά θα έλεγα παραπάνω ακόμα η ποιότητα της συνάντησης, των ανθρώπων που είναι εδώ, είναι τέτοια, που πραγματικά δικαιώνει την προσπάθεια.»

 Απόστολος Δοξιάδης - Σκηνοθέτης, συγγραφέας

 

 

 

 

 "Eίμαι τόσο ικανοποιημένη και εντυπωσιασμένη από τον τρόπο που το Φεστιβάλ Emotion Pictures έχει εξελιχθεί μέσα σε έναν μόνο χρόνο. Πρέπει πραγματικά να είστε πολύ περήφανοι για αυτό το μοναδικό εγχείρημα και για την πρόοδο που έχει σημειωθεί".

Έιμι Λάιν - Φωτογράφος

 

 

 

 

DESIGNED BY COMMON SENSE
POWERED BY e-thelontis