Το Φεστιβάλ ταξιδεύει

Το Emotion Pictures φιλοξενείται στο Ηράκλειο Κρήτης!

 

To 1o Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Emotion Pictures - Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία, παρουσιάζει ένα διήμερο φεστιβάλ ταινιών, με θέμα την αναπηρία, την Πέμπτη 26/05 και Παρασκευή 27/05, στο Ηράκλειο. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πέμπτη 26/05/2011

19:00 Άκουσέ με (Ελλάδα, 2008), Μαριάννα Οικονόμου, 52'

19:55 Οι Αρτοποιοί (Σκωτία, 2007), Yasmin Fedda, 11'

20:05 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 30 ΛΕΠΤΩΝ

20:35 Μόνο με την Αφή (Πολωνία, 2007), Julia Kolberger, 15'

20:55 Κέβιν: Αφήστε με να Ολοκληρώσω (Γερμανία, 2005), Georg Bussek, 15'

Παρασκευή 27/05/2011

18:30 Γράμμα στον Λου (Βέλγιο, 2006), Luc Boland, 80'

19:55 Θέλω να Ζήσω (Κιργιστάν, 2007), Nargiza Mamatkulova, 9'

20:05 Όχι στον Οίκτο (Η.Π.Α., 2006), Benjamin Snow, 1'

20:10 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 30 ΛΕΠΤΩΝ


20:40 Ο Μικρός μου Αδερφός απ' το Φεγγάρι (Γαλλία, 2008), Frederic Philibert, 6'

20:50 Λευκός Ήχος (Αυστραλία, 2008), Sarah Tracton, 6'

21:00 Το Όνειρό μου  (Πεκίνο, 1982), Wang Hong Hai, 50'


 

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία -

Το Φεστιβάλ Emotion Pictures  ταξιδεύει στην Λευκάδα!

 

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «ARTηρία» στην Λευκάδα, με την υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Emotion Pictures Ντοκιμαντέρ & Αναπηρία, οργανώνει μεταξύ 1-4 Δεκεμβρίου εκδηλώσεις με τίτλο «Δεν ζούμε χωριστά».

Την Παρασκευή 3 και Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα προβληθούν ταινίες του εκπαιδευτικού πακέτου του Emotion Pictures με τη συμμετοχή περίπου 360 μαθητών από σχολεία της περιοχής, ενώ το Σάββατο τις προβολές θα προλογίσει η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ κα. Μαρία Χατζημιχάλη-Παπαλιού. Θα ακολουθήσει η χορευτική παράσταση «Αγγίζοντας τα όρια» από τις χορεύτριες Ειρήνη Κουρουβάνη και Μαρκέλλα Μανωλιάδη, ενώ την Κυριακή θα διεξαχθεί σεμινάριο δημιουργικού χορού για ανθρώπους με κινητική αναπηρία. Το πρόγραμμα θα κλείσει με προβολές ταινιών του Φεστιβάλ.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.artiria.gr.  Το ταξίδι συνεχίζεται στην Ναύπακτο - Φλώρινα -

Λήμνο - Ζάκυνθο - Χαλκίδα - Βόλο!

 

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, οργανώνονται με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Emotion Pictures Ντοκιμαντέρ & Αναπηρία προβολές ταινιών του εκπαιδευτικού πακέτου του Φεστιβάλ σε σχολεία στην Ναύπακτο, Φλώρινα, Λήμνο, Ζάκυνθο, Χαλκίδα, Αλμυρό Βόλου, και σε διάφορα σχολεία της Αθήνας.

 

 


 

Το Φεστιβάλ στην Κρήτη!

 

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου ημερίδα με θέμα "Ψυχοπαιδαγωγική προσέγγιση της αναπηρίας". Την πρωτοβουλία θα χαιρετήσει ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας/Ενημέρωσης κ. Γιώργος Πετρουλάκης. Στις 1 και 2 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με το Emotion Pictures, θα διεξαχθεί ειδικό workshop υπό την καθοδήγηση του πολυβραβευμένου σκηνοθετικού διδύμου Meenakshi και Vinay Ray από την Ινδία (με τους οποίους το Φεστιβάλ συνεργάστηκε στο κινηματογραφικό εργαστήρι του 2008), προκειμένου να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν οι νηπιαγωγοί.

 


 

Emotion Pictures & Psaroloco

στα Παιδικά Χωριά SOS!

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Emotion Pictures Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία συνεργάζεται με ταινίες της διοργάνωσης με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo για το παιδικό κινηματογραφικό πρόγραμμα προβολών «Psaroloco».

 

Σκοπός του προγράμματος είναι να μεταφέρει την κινηματογραφική εμπειρία - παιδεία σε ορφανοτροφεία και ιδρύματα για παιδιά και εφήβους, με επιλεγμένες βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους. 

 

Πρώτη στάση, το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου.

 Υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

το Emotion Pictures ταξίδεψε στις Βρυξέλλες

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από τις 27 έως τις 29 Μαΐου 2010 στις Βρυξέλλες, οι προβολές των ταινιών του Emotion Pictures, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ «Extra & Ordinary People! - EOP!» και τις εκδηλώσεις του EACD (European Academy of Childhood Disability), υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Πόλης των Βρυξελλών και της Πριγκίπισσας Άστριντ.

 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, προβλήθηκαν και καταχειροκροτήθηκαν βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ, παρουσία 500 επιστημόνων από όλο τον κόσμο, εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Υπουργού Υγείας του Βελγίου Evelyne Huytebrorck, του καθηγητή Bernard Dan, προέδρου του EACD 2010, και της Προέδρου του Centre Culturel D'Uccle, Jacqueline Rousseau. Όλοι χαιρέτησαν την πρωτοβουλία και τη δράση του Φεστιβάλ Emotion Pictures, το οποίο χαρακτήρισαν «πρότυπο» όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη.

 

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Emotion Pictures Μαρία Χατζημιχάλη-Παπαλιού ήταν παρούσα στην εκδήλωση και παρουσίασε την δράση του Emotion Pictures τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

Τις εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες χαιρέτησε από την ελληνική πλευρά με μήνυμά του ο κύριος Βασίλειος Κουλαϊδής, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, υπό την αιγίδα του οποίου έχει τεθεί το Φεστιβάλ Emotion Pictures, ενώ κινηματογραφημένο μήνυμα έστειλε η ευρωβουλευτής κυρία Μαρία Δαμανάκη.

 

Το Φεστιβάλ, που δεν έχει σταματήσει να επεκτείνει τις δράσεις του από το 2007 που ξεκίνησε, ανοίγει νέους δρόμους συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στην επόμενη διοργάνωση του 2011, το Emotion Pictures θα συνεργαστεί με το Festival International du Film Francophone de Namur, το Φεστιβάλ «Extra & Ordinary People!- EOP!», τo CAP48 και τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Βελγίου RTBF.

 

Παράλληλα, τον Δεκέμβριο του 2010, θα οργανωθεί στη Μασσαλία αφιέρωμα στο Emotion Pictures, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Aix en Provence - Πόλη της Μασσαλίας, τη Βιβλιοθήκη του Alcazar και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Μασσαλία. 

 

Δείτε το τρέιλερ της εκδήλωσης.

 

DESIGNED BY COMMON SENSE
POWERED BY e-thelontis