Οι Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις 2010

 

Το Emotion Pictures ταξιδεύει στην Λευκάδα!

 

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «ARTηρία» στην Λευκάδα, με την υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Emotion Pictures Ντοκιμαντέρ & Αναπηρία, οργανώνει μεταξύ 1-4 Δεκεμβρίου εκδηλώσεις με τίτλο «Δεν ζούμε χωριστά».

 

Την Παρασκευή 3 και Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα προβληθούν ταινίες του εκπαιδευτικού πακέτου του Emotion Pictures με τη συμμετοχή περίπου 360 μαθητών από σχολεία της περιοχής, ενώ το Σάββατο τις προβολές θα προλογίσει η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ κα. Μαρία Χατζημιχάλη-Παπαλιού. Θα ακολουθήσει η χορευτική παράσταση «Αγγίζοντας τα όρια» από τις χορεύτριες Ειρήνη Κουρουβάνη και Μαρκέλλα Μανωλιάδη, ενώ την Κυριακή θα διεξαχθεί σεμινάριο δημιουργικού χορού για ανθρώπους με κινητική αναπηρία. Το πρόγραμμα θα κλείσει με προβολές ταινιών του Φεστιβάλ.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.artiria.gr.

 


 

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία -

Φεστιβάλ Emotion Pictures

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, οργανώνονται με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Emotion Pictures Ντοκιμαντέρ & Αναπηρία προβολές ταινιών του εκπαιδευτικού πακέτου του Φεστιβάλ σε σχολεία στην Ναύπακτο, Φλώρινα, Λήμνο, Ζάκυνθο, Χαλκίδα, Αλμυρό Βόλου, και σε διάφορα σχολεία της Αθήνας.

 

Επίσης, το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου ημερίδα με θέμα "Ψυχοπαιδαγωγική προσέγγιση της αναπηρίας". Την πρωτοβουλία θα χαιρετήσει ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας/Ενημέρωσης κ. Γιώργος Πετρουλάκης. Στις 1 και 2 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ειδικό workshop υπό την καθοδήγηση του πολυβραβευμένου σκηνοθετικού διδύμου Meenakshi και Vinay Ray από την Ινδία (που ήταν προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ το 2008), προκειμένου να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν οι νηπιαγωγοί σε θέματα ευαισθητοποίησης απέναντι στα παιδιά με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

 


 

Emotion Pictures & Psaroloco!

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Emotion Pictures Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία συνεργάζεται με ταινίες της διοργάνωσης με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo για το παιδικό κινηματογραφικό πρόγραμμα προβολών «Psaroloco».

 

Σκοπός του προγράμματος είναι να μεταφέρει την κινηματογραφική εμπειρία - παιδεία σε ορφανοτροφεία και ιδρύματα για παιδιά και εφήβους, με επιλεγμένες βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους. 

 

Πρώτη στάση, το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου.   

 

DESIGNED BY COMMON SENSE
POWERED BY e-thelontis