Το Φεστιβάλ

EMOTION PICTURES

 

«Φανταστείτε όλους τους ανθρώπους να ζουν μια ζωή ειρηνική» μας τραγούδησε η παιδική χορωδία του βρετανικού σχολείου St Catherine's στους ήχους του πιάνου που έπαιξε η 8-χρονη Γιου Γιε Εούν με τύφλωση από την Κορέα. Μια νότα αισιοδοξίας που έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μια ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση.

 

Περισσότερα από 5.000 άτομα στη διάρκεια των τεσσάρων ημερών του Φεστιβάλ (19 - 22/06) είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρωτοποριακά ντοκιμαντέρ με θέμα την αναπηρία από όλο τον κόσμο, να προβληματιστούν, να εμπνευστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να αναπτύξουν μια άλλη οπτική σχετικά με την αναπηρία, αλλά και ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα, όπως ο πόλεμος, οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας και η καταστροφή του περιβάλλοντος.

 

Το Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες, όπως o Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unesco, κ. Μαρία - Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου Τζιτζικώστα, η ποιήτρια Κική Δημουλά, ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, η βουλευτής κ. Μαρία Δαμανάκη, ο πολιτικός κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Μουσείου Μπενάκη κ. Αιμιλία Γερουλάνου, Πρέσβεις, δημοσιογράφοι, κ.ά.

 

Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής ήταν ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος. Δείτε τα βραβεία που απένειμε η Επιτροπή. Τιμητικό βραβείο επίσης απονεμήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στον πολίτη με αναπηρία και ακτιβιστή Αντώνη Ρέλλα, δημιουργό της ταινίας "Αιγαίου Κύματα", με την προβολή της οποίας έπεσε η αυλαία του Φεστιβάλ.

 

Ακόμα περισσότερες εκπλήξεις υποσχέθηκε για την επόμενη διοργάνωση η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, κ. Μαρία Χατζημιχάλη - Παπαλιού. 


 

Καλώς ορίσατε στο ΕΜΟΤΙΟΝ PICTURES

 

Ξεκινώντας από αυτήν την κεντρική σελίδα του φεστιβάλ, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις ταινίες που θα προβληθούν στη φετινή διοργάνωση (19-22/6), να ελέγξετε το πρόγραμμα προβολών, να γνωρίσετε καλύτερα την κριτική επιτροπή και τους επίσημους προσκεκλημένους του φεστιβάλ, να μάθετε περισσότερα για το αφιέρωμα στον αυτισμό, να δείτε τα δελτία τύπου του Emotion Pictures, αλλά και να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

Πέραν των κλασικών τρόπων επικοινωνίας, μπορείτε να γίνετε μέλη στο facebook group του φεστιβάλ, αλλά και να "κατεβάσετε" τα Emotion Pictures widgets: για εγκατάσταση στην επιφάνεια εργασίας του Η/Υ ή για εγκατάσταση σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, ιστολόγιο ή προφίλ κοινωνικών δικτύων. Έτσι, θα έχετε το φεστιβάλ συνεχώς κοντά σας!

 

Δείτε στο YouTube το Emotion Pictures trailer 2009!

 

Εσύ εστιάζεις σε όλη την εικόνα;  

 

 

 

 

 

 

DESIGNED BY COMMON SENSE
POWERED BY e-thelontis