Το Φεστιβάλ

 

EMOTION PICTURES - Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία:

1ο Διεθνές Φεστιβάλ, Αθήνα 2007

 

Καλώς ορίσατε στο ΕΜΟΤΙΟΝ PICTURES, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ με θέμα την αναπηρία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 16-18 Ιουνίου 2007. Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ είναι η σκηνοθέτρια Μαρία Χατζημιχάλη-Παπαλιού.

Το φεστιβάλ EMOTION PICTURES πραγματοποιηθηκε στις 16-18 Ιουνίου 2007, στο Νέο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου). Την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Από τον Ιούνιο του 2007 και κάθε χρόνο το Φεστιβάλ EMOTION PICTURES θα είναι γεγονός. Μολονότι είναι το πρώτο φεστιβάλ που διοργανώνεται στην Ελλάδα με αυτή τη θεματολογία, αποτελεί μέρος ενός ισχυρού παγκόσμιου κινήματος καλλιτεχνικής έκφρασης με θέμα την αναπηρία.

Στόχος του είναι, χρησιμοποιώντας ως μέσο το ντοκιμαντέρ, να αναδείξει τον προβληματισμό καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο γύρω από το θέμα της αναπηρίας και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη ενός γόνιμου κοινωνικού διαλόγου στη χώρα μας με αφετηρία την τέχνη –την κοινή γλώσσα όλων μας.

 

Το φεστιβάλ είναι ένα καλλιτεχνικό γεγονός και ταυτόχρονα μια συνάντηση, μια γιορτή.

 

Η διαφορετικότητα είναι η μόνη αλήθεια που μας ενώνει. 


 

Τηλεοπτικό σποτ του EMOTION PICTURES

 

Τηλεοπτικό σποτ του EMOTION PICTURES διάρκειας 40 δεπτερολέπτων προβλήθηκε πριν και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια με πανελλαδική εμβέλεια. Πρόκειται για μία σύνθεση οπτικού υλικού από αινίες που προβληθηκαν στο φεστιβάλ που δίνει μία γεύση του πλούσιου προγράμματος προβολών. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DESIGNED BY COMMON SENSE
POWERED BY e-thelontis