Οι Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις Φεστιβάλ 2007

 

Δήμοι απο όλο τον κόσμο χαιρετίζουν το Φεστιβάλ!

 

Το Φεστιβάλ που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα έτυχε θερμής ανταπόκρισης από τους Δήμους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο (Word Document, 82 KB) . Πέρα από τους ελληνικούς Δήμους, οι Δήμοι Gaza (Παλαιστίνη), Kauno (Ανγκόλα), Novi Sad (Σερβία), Timisoara (Ρουμανία) και  Vancouver (Καναδάς) χαιρετίζουν το Φεστιβάλ με επιστολές τους, ενώ 200 ελληνικοί Δήμοι έχουν προθυμοποιηθεί να αξιοποιήσουν με προβολές τις  βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ και το ντοκιμαντέρ των μαθητών από το Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων του Ειδικού Λυκείου στο Ίλιον, που προέκυψε από το κινηματογραφικό εργαστήρι του EMOTION PICTURES και θα προβληθεί στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ.

 
ΥΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΑΣ ΤΟ EMOTION PICTURES !

 

H διαφορετικότητα μας ενώνει όλους.

 

Κατεβάστε τον πρότυπο χαιρετισμό (Word Document, 86 KB) που υπογράφουν οι Δήμαρχοι. Στείλτε  τον ταχυδρομικώς ή με φαξ  στα γραφεία του Φεστιβάλ.


 

3 Δεκεμβρίου 2007: Σποτ του Φεστιβάλ στην τηλεόραση

 

Το EMOTION PICTURES συμμετείχε στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία με την παραχώρηση σύντομου τηλεοπτικού μηνύματος σε όλα τα ελληνικά κανάλια με πανελλαδική εμβέλεια.

 


 

3 Δεκεμβρίου 2007:
Εκδήλωση στο ελληνικό γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

Το μήνυμα ότι το φεστιβάλ EMOTION PICTURES δεν είναι μια διοργάνωση που εξαντλείται σε τρεις μέρες προβολών, αλλά αντίθετα συμμετέχει συστηματικά σε δράσεις, εντός και εκτός Ελλάδας, που αποσκοπούν στο να γίνει συνείδηση στον κόσμο ότι η αναπηρία είναι κομμάτι της πραγματικότητάς όλων μας, προσπάθησε να περάσει η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του φεστιβάλ στις συζητήσεις που παρευρέθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Στις 3 Δεκεμβρίου η κα Χατζημιχάλη-Παπαλιού παρουσίασε τις δραστηριότητες του φεστιβάλ σε εκδήλωση του ελληνικού γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα: «Αναπηρία και Πολιτισμός: η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τα ΑμεΑ». Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι ευρωβουλευτές Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου (ΝΔ), Ευαγγελία Τζαμπάζη (ΠΑΣΟΚ), Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ), καθώς και ο δημοσιογράφος Αντώνης Σκορδίλης και ο λογοτέχνης Άρης Ταστάνης.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε την ομιλία της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ εδώ (έγγραφο Microsoft Word, 39 KB).

 


 
Δεκέμβριος 2007:
31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καϊρου

 

 H ελληνική πρωτοβουλία για τα Άτομα με Αναπηρία προβλήθηκε στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καϊρου.

 

Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, έλαβε χώρα ειδικό αφιέρωμα στο πλαίσιο του οποίου προβλήθηκαν πέντε τιανίες με θέμα την αναπηρία, που βραβεύτηκαν στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Emotion Pictures.

 

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν και παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου η Γενική Γραμματέας Επικοινωνίας κ. Μαργαρίτα Παπαδά-Χειμώνα, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου κ. Γιώργος Παπαλιός και η αμερικανίδα παραολυμπιονίκης, ηθοποιός και μοντέλο Aimee Mullins.

 

Από τα Αιγυπτιακά ΜΜΕ επισημάνθηκε  η πρωτοβουλία και καταγράφηκε η πρόθεση να μετέχουν στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Emotion Pictures ταινίες από την Αίγυπτο.

 


 

Δεκέμβριος 2007:
Εκδηλώσεις στο Δήμο Χαλανδρίου
για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

 

Με την ευκαιρία της 3ης Δεκεμβρίου ο Δήμος Χαλανδρίου, η Γ.Γ.Επικοινωνίας - Γ.Γ.Ενημέρωσης και το φεστιβάλ EMOTION PICTURES οργανώνουν σειρά εκδηλώσεων. 4-6 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο σταθμό του μετρό «Χαλάνδρι» έκθεση φωτογραφίας με έργα των Γιάννη Μπεχράκη και Γιώργου Βεντούρη, με τίτλο «Η διαφορετικότητα μας ενώνει».

 

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007 θα προβληθούν στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής  (Λ. Βικέλα 52 και Ριζαρίου, Χαλάνδρι) οι ταινίες της πρώτης διοργάνωσης του φεστιβάλ ΕΜΟΤΙΟΝ PICTURES: Tα μάτια μου του Έρλεντ Μο, MasterPiece – Μέρος Ι του Στέφανου Μονδέλου και Θεός στον Ορίζοντα (πραγματοποιήθηκε στο κινηματογραφικό εργαστήρι του EMOTION PICTURES από μαθητές του Ειδικού Λυκείου Ιλίου υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Λένας Βουδούρη). Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Τέχνη και Τοπική Αυτοδιοίκηση: η αποδοχή της διαφορετικότητας». Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν η Γεν. Γραμματέας Επικοινωνίας κα Μαργαρίτα Χειμώνα-Παπαδά, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και  Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων κ. Σπύρος Σταυριανόπουλος, ο Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών και πρώην βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο συγγραφέας κ. Ανδρέας Κουζέλης, και ο σκηνοθέτης και πολίτης με αναπηρία κ. Αντώνης Ρέλλας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ κ. Αντώνης Σκορδίλης.

 


 

Νοέμβριος 2007: Έκδοση ποιητικής συλλογής Αλέξανδρου Δαμουλιάνου   

 

Ο Αλέξανδρος Δαμουλιάνος γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 10/7/1990. Είναι άτομο με τετραπληγία και φοιτά στο Ειδικό Σχολείο Ιλίου. Γράφει ποίηση από 14 ετών. Είναι ο σεναριογράφος της ταινίας «Θεός στον ορίζοντα» η οποία προβλήθηκε στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Εmotion Pictures: Ντοκιμαντέρ και αναπηρία.

 

Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας ανάδειξης και ισότιμης κοινωνικής προβολής του έργου των ατόμων με αναπηρία, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας- Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης προχώρησε στην έκδοση της συλλογής ποιημάτων του Αλέξανδρου Δαμουλιάνου με τίτλο «Θεός στον Ορίζοντα». 

 


 

Νοέμβριος 2007: Medfilm Festival στη Ρώμη - Συμμετοχές EMOTION PICTURES

 

Το Medfilm Festival 2007, Διεθνές Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου, πραγματοποιείται στη Ρώμη από τις 8 έως τις 18 Νοεμβρίου. Τιμώμενες χώρες στο φετινό φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται για 13η συνεχή χρονιά, είναι η Ελλάδα και η Τυνησία, «με στόχο να προβληθεί ο καλλιτεχνικός και πολιτιστικός διάλογος ανάμεσα στην βόρεια και την νότια ακτή της Μεσογείου».


Με την συνεργασία της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ιταλία και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. θα παρουσιαστεί μία επιλογή έργων του ελληνικού κινηματογράφου, από το 1961 μέχρι σήμερα, ταινίες των κορυφαίων εκπροσώπων του ελληνικού κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων ο Μιχάλης Κακογιάννης και ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, αλλά και έργα σκηνοθέτων που προβάλλουν την σύγχρονη Ελλάδα, όπως η Όλγα Μαλέα, ο Παντελής Βούλγαρης και ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος.Στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ συμμετέχει η ταινία "Eduart" της Αγγελικής Αντωνίου.


Στο τμήμα ταινιών μικρού μήκους θα προβληθούν οι ταινίες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ "Emotion Pictures", το οποίο διοργανώθηκε τον Ιούνιο από την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης με τη συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου: η ταινία "God on the Horizon" της Λένας Βουδούρη και η βραβευμένη ταινία "Masterpiece (Part I)" του Στέφανου Μονδέλου.

 


 

14 Νοεμβρίου 2007:  "Η τέχνη, η απασχόληση, η ένταξη και τα άτομα με νοητική στέρηση"

 

Ο Δήμος Καισαριανής και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Απασχόλησης ΑμεΑ οργανώνουν την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 και ώρα 7:30 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου (Βρυούλων και Κλαζομένων) την Εκδήλωση - Συζήτηση με θέμα :  "Η τέχνη, η απασχόληση, η ένταξη και τα άτομα με νοητική στέρηση".

 

Πρόγραμμα:

 •  Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο Καισαριανής κ. Σπύρο Τζόκα.
 • Χαιρετισμός του Προέδρου του Δ.Σ. του Κέντρου Συμβουλευτικής και Αποσχόλησης ΑμεΑ Δήμου Καισαριανής κ. Νικόδημου Κατσαρέλη.
 • Προβολή της ταινίας"Πριγκίπισσα Χριστίνη" σε σενάριο και σκηνοθεσία κ. Ίριδα Ζαχμανίδη. Η ταινία συμμετείχε στο διαγωνιστικό μέρος του "EMOTION PICTURES", του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ με θέμα την Αναπηρία, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο 2007 στο Νέο Μουσείο Μπενάκη.
 • Πριν την προβολή της ταινίας χαιρετισμό θα απευθήνει η σκηνοθέτης και καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, κ. Μαρία Χατζημιχάλη-Παπαλιού.
 • Την ταινία θα προλογίσει η σκηνοθέτης κ.Ίρις Ζαχμανίδη.
 • Στο τέλος της προβολή ο κ. Νικοδ. Κατσαρέλης θα τιμήσει την πρωταγωνίστρια της ταινίας κ. Χριστίνη Γεωργανά.

 

Ομιλητές:

 • Βυθούλκα Βίκυ, ψυχολόγος-παιγνιοθεραπεύτρια, εκπρόσωπος της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ
 • Γαϊτανάρου Ιωάννα, εργοθεραπεύτρια Κέντρου Συμβουλευτικής & Απασχόλησης ΑμεΑ Δήμου Καισαριανής.
 • Ρόμπερτσον Κατερίνα, ειδική παιδαγωγός-δραματοθεραπεύτρια, σκηνοθέτης παραστάσεων θεατρικής ομάδας "VERY SPECIAL ARTS HELLAS".
 • Τέλλου Σωτηρία, κοινωνική λειτουργός Κέντρου Συμβουλευτικής & Απασχόλησης ΑμεΑ Δήμου Καισαριανής.
 • Ψιμάρας Τάσος, νευρολόγος-ψυχίατρος.

 


 

1-8 Σεπτεμβρίου: «Γερακίνεια 2007» Πολιτιστικές εκδηλώσεις Δήμου Νιγρήτας

 

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Γερακίνεια 2007» πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις με αφορμή την ανακήρυξη του 2007 ως «Ευρωπαϊκό έτος ίσων ευκαιριών για όλους».

 

Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα ειδικό αφιέρωμα στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία  EMOTION PICTURES, με  προβολή ταινιών από το πρόγραμμα του φεστιβάλ. Προηγήθηκε συζήτηση και ομιλίες σε πάνελ που αποτελούσαν εκπρόσωποι του πολιτικού, εθελοντικού και αθλητικού χώρου.

 


 

14 & 15 Ιουνίου 2007:
Διεθνές Συνέδριο «Πολιτιστική Κληρονομιά για όλους:
ξεπερνούμε τα εμπόδια, δημιουργούμε εμπειρίες»

 


Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο διοργανώνει διεθνές συνέδριο στην Αθήνα, στις 14 και 15 Ιουνίου 2007, στο πλαίσιο του έργου “ACCU: Access to Cultural Heritage. Policies of Presentation and Use” του Προγράμματος ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2000, με θέμα:

 

«Πολιτιστική Κληρονομιά για όλους: ξεπερνούμε τα εμπόδια, δημιουργούμε εμπειρίες».Οι στόχοι του συνεδρίου είναι:

 

 • Να ξεκινήσει το διάλογο για τους παράγοντες, φυσικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς και άλλους, που εμποδίζουν την πρόσβαση στην πολιτιστική κληρονομιά.
 • Να προβάλλει τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις και προοπτικές για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην πολιτιστική κληρονομιά.
 • Να παρουσιάσει τα αποτελέσματα του έργου “ACCU: Access to Cultural Heritage” για την ενίσχυση της συμμετοχής πολλών και διαφορετικών ομάδων κοινού σε πέντε διαφορετικούς χώρους πολιτισμού.

 

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με μία συζήτηση με κύριο θέμα: «Μουσεία και ζητήματα ισότητας». Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο ACCU και το συνέδριο, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.accessculture.org ή επικοινωνήστε με την κα Άρτεμη Σταματέλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση artemis_sta@yahoo.com

 


 

Απρίλιος 2007: 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ειδικής Αγωγής της Εταιρείας Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος (Ε.Ε.Π.Ε.)

 

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος (Ε.Ε.Π.Ε.) με θέμα "Η Ειδική Αγωγή στην Κοινωνία της Γνώσης" θα πραγματοποιηθεί στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις 26-29 Απριλίου 2007.

 

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Εταιρεία Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος σε συνεργασία με τον Τομέα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα πρωτοποριακό επιστημονικό Συνέδριο στο χώρο της Ειδικής Αγωγής.

 

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο http://www.eepe.gr/.

 


 

3 Δεκεμβρίου 2006: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

 

Το EMOTION PICTURES συμμετείχε στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία με την παραχώρηση σύντομου τηλεοπτικού μηνύματος (σποτ) σε όλα τα ελληνικά κανάλια με πανελλαδική εμβέλεια.

 

Ευχαριστούμε θερμά το ψηφιακό κανάλι "ΠΡΙΣΜΑ +" για τη συνεργασία. Το σποτ προβλήθηκε από τις 27 Νοεμβρίου έως και τις 3 Δεκεμβρίου 2006. Περιμένουμε εντυπώσεις και προτάσεις σας...

 


 

Ιούλιος 2006: Ελληνικός Κινηματογράφος και Άτομα με Προβλήματα Ακοής

 

Τις πρώτες δέκα ελληνικές ταινίες σε DVD με υποτίτλους για άτομα με προβλήματα ακοής παρουσίασε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Γιώργος Παπαλιός στον Υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη και στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κωφών Κωνσταντίνο Γαργάλη τον Ιούλιο 2006 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Οι ταινίες που παρουσιάστηκαν είναι οι εξής: Δελφινάκια του Αμβρακικού του Ντίνου Δημόπουλου, Αυτή η Νύχτα Μένει του Νίκου Παναγιωτόπουλου, Απ'το Χιόνι του Σωτήρη Γκορίτσα, Τέλος Εποχής του Αντώνη Κόκκινου, Άντε Γεια του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον του Λάκη Παπαστάθη, Πέτρινα Χρόνια του Παντελή Βούλγαρη, Λούφα και Παραλλαγή του Νίκου Περάκη, Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: Ο Μπαμπάς μου της Πέννυς Παναγιωτοπούλου και Peppermint του Κώστα Καπάκα.

 

Ο αριθμός των ελληνικών ταινιών με υποτίτλους και περιγραφή θορύβων, μουσικής και ήχων πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά καθώς στα νέα συμβόλαια του ΕΚΚ υπάρχει αντίστοιχη υποχρέωση για τις ταινίες που θα διανέμονται σε DVD. 

 

DESIGNED BY COMMON SENSE
POWERED BY e-thelontis